Inlägg

Inlägg som Phod har skrivit i forumet
Av Phod
Skrivet av viller2:

Skönt! Jag skulle gärna ha "LDR" om det gick. Vem fasen vill växla mellan att bli bländad och att inte se någonting alls hela tiden?

Hade du frågat mig för två år sedan hade jag tyckt att du var helt ute och cyklade. Då kollade jag på en hel del filmer/serier där de gjorde HDR bra. Men på senare tid har jag sett exempel på där de gjort det dåligt, och herrejävlar vad jag fått mina näthinnor fotonblästrade.

Av Phod

Fy fan, jag får nästan en tår i ögat. Jag hörde om 11:e september först på ICQ, jag skaffade mig lösaktiga förbindelser via ICQ under en sommar eller två, ICQ var sättet man höll kontakt med alla som hade flyttat ut...

Av Phod
Skrivet av Edvin1:

Det här är gnäll. Det är så mycket gnäll i spelvärlden. Lever man i den världen mycket är det lätt att lura i sig att gnället ska vara norm.

Alla utan undantag som tillhandahåller en tjänst vill att användaren ”loggar in”. Har folk glömt att detta förekommer överallt med alla typer av tjänster?

Gamers är ett osedvanligt gnälligt släkte. Kanske därför jag inte orkar spela några MP-spel.

Som vanligt publicerar SweClockers en artikel som utelämnar vital information, och upprörda användare skriver av sig litet.

Det som krönikan inte nämner är att kravet på ett PlayStation-konto fanns innan lanseringen, men p.g.a. strul med detta valde företaget som utvecklade spelet att tillfälligt ta bort det. Det ledde till att folk i länder där PlayStation inte är tillgängligt köpte spelet under en tid. Efter ett antal månader bestämde sig Sony för att det var dags att införa kontokravet, och då kunde plötsligt ett antal människor som köpt och spelat spelet inte längre spela det. Så det handlar om dålig kommunikation överlag i ett läge då fokus varit på att lansera spelet.

Om du fortfarande tycker att det är gnäll att vara missnöjd över att bli fråntagen tillgången till en produkt man betalat för kan du swischa mig 400kr.

Av Phod
Skrivet av RVX:

Denna poppar sedan 2-3 dagar upp var och varannan gång jag söker efter något via Google.
<Uppladdad bildlänk>
Har halebop fiber, nån mer som upplever samma. Eller varför dyker detta upp? Söker jag efter random saker så dyker det kanske upp 2/10 gånger eller nåt, ganska ofta. Kan inte minnas att det kommit upp nån gång förut...

Det är jättesvårt att svara på varför det där dyker upp. Som jag kommer ihåg det har jag drabbats av det vid två olika slags tillfällen:

  • När Googles algoritmer inte var så bra, och flaggade mig utan en egentlig anledning.

  • När jag gjort något skit. *host*

Men det är nog ingen som egentligen vet varför du drabbas av det där. Kanske skickar någonting mycket trafik till Google från dig? Du söker kanske på skumma saker, som hur man tinar fläskfilé?

Men för att svara på din egentliga fråga: För det allra mesta är det bäst att tina något så långsamt som möjligt, t.ex. i kylskåpet. I vissa fall kan det dock vara lämpligt att tina saker i saltlag, vilket går snabbar. Vissa gör så med kräftor, och jag gör det med räkor som ej är förkokta ibland. Ska du marinera din fläskfilé kan det vara en bra idé att tina den i marinaden, litet beroende på vilken slags marinad du har.

Av Phod
Skrivet av koSmiQ:

[...]Men jag tycker absolut inte att LTSC/betala-för-förlängd-support är att jämföra med ”aktiv period”. Aktiv period är för mig när ett OS är allmänt tillgängligt för alla. Windows 10 är väldigt mycket i en förvaltande fas och om ett år på konstgjord andning för de som absolut måste vänta. Knappast ett OS där drivrutiner för Ryzen 9000 på desktop kommer spela någon som helst roll för AMDs finansiella resultat.

Om du idag inte kan gå upp från Windows 10 till Windows 11, professionellt sett, så sitter du verkligen med skägget i brevlådan. De flesta har nog lärt sig sin läxa vid det här laget och lärt sig hantera detta problem.

Av Phod
Skrivet av koSmiQ:

Oavsett så tänker jag att det är ett strategiskt val som har med tid och pengar att göra såklart. Det är inte värt att lägga tid på drivrutiner till något som är i princip dött och få en mer komplicerat tech stack att underhålla, istället för att lägga samma tid på att utveckla nya saker och arbeta aktivt med buggfixar eller vad tiden nu kan användas till.

Exakt. När du är stor nog kan du göra strategiska val istället för att vara styrd av dina kunder. Sitter du i den positionen så är det lätt att inse att de intäkter du får från den minoritet som vill köra Windows 10 på en ny AMD CPU aldrig kommer att uppväga kostnaden för att underhålla drivrutiner för Windows 10. Dessutom styr du in dina kunder på en bättre väg.

De få användare som vill leva kvar med Windows 10 får fixa drivrutinerna själva, det är inte så konstigt. Det är ju något de borde ha insett när de gjort sitt val att inte uppgradera.

Av Phod

Test:

Av Phod
Skrivet av Hakinger:

Annan färg den här gången dock..

👍

Kan du ladda upp en bild någonstans och posta en länk? Jag misstänker att det är SweClockers som gör om dem till WebP.

Av Phod
Skrivet av FX9:

Notera att jag aldrig haft några problem med höger och vänster knapp...jag misstänker att de andra knapparna har sämre brytare (men är långt ifrån säker)

OK, nu kanske jag outar mig som någon som envist köper möss med suspekt kvalitet, men Logitech har haft mekaniska problem på vissa modeller också. Jag tror snarare att det är det som är problemet, än att de har ännu sämre brytare på vissa knappar.

Jag har använt Logitech sedan gjorde MouseMan-möss någon gång på 90-talet, och kvaliteten har sjunkit drastiskt sedan 00-talet. Jag hade en MX-518 som hängde med i över ett årtionde, men två MX1000 som bara överlevde ett eller två år var. Att köpa Logitech har sedan dess varit väldigt mycket hit-or-miss, då vissa modeller som sagt dragits med vissa designproblem. Men något som varit genomgående har varit problemen med dubbelklick, som beror på fel val av brytare. Det finns (eller fanns) en video på YouTube på typ en timme eller så där problemet förklaras. Jag tror att den länkades här, men jag kan tyvärr inte hitta den igen.

Av Phod
Skrivet av oqvist:

Wow var inne på deras hemsida lasseshifi som jag aldrig hört talas om är distributör i Sverige och har showroom i min hemstad rentav. Så där finns det ju en chans kunna provlyssna. Dock så är de ju tyvärr inget budgetalternativ... För 30 papp så får jag en head 2 som har mer watt. Omega Lupin verkar ha lite mindre men vet inte var de satt peaken relativt impedans

Får man någonsin semester så lär det bokas in en titt om de har något på lager bara för kul.
Jag använder inte min head one så mycket då jag främst gillar den med div öppna lurar som läcker som ett såll.

Ha ha, Lasses HiFi! Jag var in i deras butik litet då och då när de höll till vid Kung Gustafs Torg i Falun. Som jag kommer ihåg det gled de mer och mer åt audiofilhållet (i ordets negativa bemärkelse) med tiden, med kristaller och skit. Men de kanske var det hela tiden, för de hade vettiga grejer också.

Av Phod
Skrivet av nasder:

Jag är en sucker för 502 Hero från logitech, väldigt skön att hålla i och jag har aldrig haft problem med den.

Samma här. Det är ju förvisso delvis en vanesak, men just den modellen passar min hand bäst.

Skrivet av FX9:

Har haft 2 st G502 Hero.

Den första började dubbelklicka när man trycker på "back" knappen (en av knapparna som sitter vid tummen)

Klassiskt problem med Logitech-möss. Som jag kommer ihåg det började det någon gång när första Master-modellen kom ut. När Logitech (och andra tillverkare) började göra mössen mer och mer strömsnåla så gick de inte över till switchar för lägre ström eller spänning eller vad det nu är (en elnörd kommer säkert att skriva vad det är) för att spara några öre. Därför börjar mössen dubbelklicka efter ett tag.

Jag har nu köpt senaste modellen av G502 med optiska brytare, och går den sönder tänker jag fan börja bygga mina egna möss.

Av Phod

Nu jävlar får det vara nog med de här hackerattackerna! Ska vi bara acceptera att leva i sån här misär? Jag skulle köpa en Bollinger idag, men de var slut! Fick hålla till godo med Pol Roger.

Av Phod

ECDSA-sårbarhet i PuTTY

PuTTY har haft en sårbarhet i användandet av ECDSA NIST P521-nycklar. Om du använt sådana är det teoretiskt möjligt för en part som haft tillgång till din kommunikation att komma åt den privata nyckeln.

CVE-2024-31497
Kritisk sårbarhet i PuTTY

Nu använder jag inte ECDSA-nycklar personligen och tror inte att jag jobbar med något system som gör det, men har ändå spenderat en hel del tid idag med att uppdatera program. Rätt jobbigt att Tortoise* är drabbat, för det betyder ju så gott som alltid en omstart.

Jag antar att jag inte är ensam om att småsvära över detta.

Av Phod
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Det finns många problem idag.

Ta en simpel sak som att jämföra förändring i XML filer, se vilka förändringar som har skett. Vid pytteliten förändring så ta vilken filecompare som helst, men vid större hur gör man då?

1: Utför kontrollen manuellt, vilket tar lång tid.
2: Kodar ihop något, vilket säkert tar tio gånger så lång tid som alternativ 1. (man hoppas på att det går återanvända)
3: Man laddar hem något som ofta inte är väldigt pålitlig källa som ett githubb projekt.
4: Man laddar upp .csv filerna till någon av dessa hundratals webtjänster som man får upp när man googlar.

Om vi tar den generella utvecklaren som ej jobbar med någon superhemligt, men ändå inget som är helt offentligt. Så gissar jag många väljer alternativ 3 och 4, vilket innebär att den sparar tid för dens risker den tar med att slarva med hanteringen av andras data.

Vad har det här med tråden att göra? Var GitHub det enda du läste??

Men om du inte har väldigt stora XML-filer är det där inte så värst svårt problem, och det borde inte ta så lång tid att skriva en rekursiv jämförelse.

Av Phod
Skrivet av freddehboy:

Kommunikationen fungerar fint till det apit men för svaret i consolen är lite underligt --> data: "Execpetion Error: unable to verify the first certificate"

Skrivet av WebbkodsLärlingen:

Har du konfigurerat lokalt så att HTTPS med certs å allt fungerar för övrigt?

HTTPS brukar inte funka så bra på localhost. Oftast brukar problemet vara att servern presenterar ett certifikat för hostnamnet, och det funkar ju inte när man anslutit till localhost.

Av den information som givits går det inte att avgöra vilket anrop det är som inte klarar av att verifiera certifikatet, men ett av dem är det.

Av Phod
Skrivet av SuperSverker:

Nä - Det görs enklast med hjälp av utforskaren och SMB tyvärr

Men varför? Är det det gamla vanliga, att ingen tycker det är viktigt nog att lösa på ett mindre manuellt sätt?

Av Phod
  1. Kör t.ex. pingplotter tills det här inträffar och se om du får packet loss när det sker. Om du får packet loss känns det sannolikt att mediakonverteraren tappar uppkopplingen. Får du inte det så är det kanske problem med DNS.

  2. Är det senare prova att göra DNS-uppslag när detta sker.

  3. Ta kontakt med Ownit igen och förklara allting. Hur ofta det sker, symptomen med mediakonverteraren o.s.v. Och beroende på vad du kom fram till i föregående steg, påpeka detta!

Kontakta dem gärna skriftligt om du har möjlighet, det är bra att ha det dokumenterat. Och var saklig och så detaljerad som möjligt.

Av Phod
Skrivet av Tallem:

Du verkar fast inställd på "jag har inte problemet, så därför kan det inte existera".

Nej, men jag jobbar med att lösa problem. Jag har jobbat mycket med att effektivisera arbetsflöden och automatisera manuella sådana. Det är klart att man kanske klarar sig med att stoppa huvudet i sanden och inte göra sådant, men man kanske också blir omsprungen av en konkurrent som jobbar effektivare.

Om hela företaget upplever att Teams funkar dåligt kanske ni skulle lösa det problemet, t.ex., istället för att bara gnälla på Microsoft. För uppenbarligen finns det många som det fungerar bra för, och man kanske inte vill vara den där som tycker att bara för att jag har problem så har alla andra det också. Det är exakt det här jag menar med att SweClockers har förändrats. Nu är det så många som bara väljer att klaga istället för att lösa sina problem.

Av Phod
Skrivet av Erik_T:

Sweclockers är inte teknikfientligt. Sweclockers är idiotifientligt.
Många av de ändringar som Microsoft gör i Windows är rena försämringar från användares synvinkel. Försämringar är rätt att klaga på, oavsett om det är ny teknik eller inte. Oavsett om man är teknikentusiast eller inte.

Fast om man anser att det här är en klar försämring så kanske man inte är den skarpaste kniven i lådan. För... det går ju fortfarande snabbare att logga ut på andra sätt. Precis som det gjort i flera år, i flera operativsystem. Det är bara på SweClockers jag upplever att sådant här är ett problem.

Av Phod
Skrivet av qc3fxv3a:

Det är min plan och min uppfattning är att det är ganska glasklart. Men samtidigt är min erfarenhet att det ofta dyker upp någon detalj som stjälper även tydliga avtal. Och rätt ofta brukar man faktiskt få vettiga synpunkter i det här forumet.

Skrivet av qc3fxv3a:

Mitt resonemang bygger på att han begick avtalsbrott när han ställde in överenskommet datum. Sedan fick han en chans att kompensera för detta, som han inte tog.

Men jag fattar inte... Vad är det du vill? Ha rätt på ett datorforum? OK, vi säger att det är ett glasklart avtalsbrott. Är du nöjd med det?

Alla som har haft med hantverkare att göra vet att det kan vara svårt de ofta inte är så intresserade av att göra småjobb. Då kan två månader vara tight med tid. Det kan vara något att komma ihåg inför framtiden. Och sedan så brinner det fortfarande i knutarna, vad jag förstår. Då ska du inte lägga din tid på att argumentera på ett forum, utan försöka få ditt jobb gjort, om möjligt. Visst, det kommer kanske att kosta litet mer, men om du inte hade anlitat någon på så lösa boliner från första början kanske du inte varit i den här situationen.

Jag förstår att det här framstår som kritik mot dig, men det är liksom så här det går till när man är vuxen.